Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Igor Dodon spune cînd va fi ratificat acordul privind împrumutul din Rusia

24 dec. 2019,, 09:45   Politică
9345 5

Președintele Igor Dodon spune că în luna ianuarie 2020 ministerele de finanțe al Republicii Moldova și Federației Ruse trebuie să încheie negocierile privind acordarea împrumutului promis de 500 de milioane de dolari, iar la una dintre primele ședințe ale Parlamentului din noul an acest acord trebuie să fie ratificat.

Șeful statului declară că astfel va fi dat startul proiectelor de infrastructură care ar trebui să cuprindă o bună parte din teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

„Această chestiune am discutat-o cu Vladimir Putin, cu Dmitrii Kozak și cred că în ianuarie negocierile dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Ministerul rus al finanțelor trebuie să se încheie, iar în februarie, la una dintre primele ședințe ale Parlamentului trebuie ratificat acest acord. Eu cred că acest lucru este real și vom da start proiectelor de infrastructură”, a afirmat președintele în cadrul unei ediții speciale la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon speră că în următoarele luni în Republica Moldova vor veni cîțiva investitori strategici serioși în diferite domenii, un exemplu ar fi industria. „În afară de investițiile în agricultură, prelucrare, pentru noi este foarte interesant și important să renaștem potențialul industrial. Eu nu întîmplător am lansat inițiativa de a crea cîteva platforme industriale. Trebuie să vedem în fiecare raion ce avem din industria cea sovietică, există anumite platforme și în aceste platforme trebuie să atragem investitori, de exemplu, din Rusia”, a afirmat șeful statului.

Totodată, președintele susține că cetățenii moldoveni care lucrează în diasporă ar trebui să fie informați despre ofertele de muncă care există în Republica Moldova. „Eu cred că acest mecanism ar trebui să funcționeze. Sarcina noastră este ca în viitorii ani să aducem acasă cîteva zeci de mii de cetățeni. Cred că este real acest lucru, avînd în vedere investițiile care vor avea loc”, a menționat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?