Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon, despre vaccinul rusesc: Mă voi imuniza primul ca să dau un exemplu

9 mar. 2021,, 21:07   Politică
2954 7

Președintele PSRM, Igor Dodon, este gata să se imunizeze primul cu vaccinul rusesc pentru a da un exemplu altor oameni.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

”Vaccinul o să ajungă în RM, am încredere doar în cel rusesc și imediat ce va ajunge în RM și dacă se va permite mă voi vaccina imediat. Dacă se va ajunge pe cale comercială, atunci pot să mă vaccinez unul dintre primii pentru a da un exemplu”, a declarat fostul șef de stat.

Totodată acesta are încrederea că Federația Rusă va veni cu o donație de vaccinuri pentru Republica Moldova, așa cum a făcut-o și COVAX.

”În RM trebuie să existe toate vaccinurile, iar oamenii să aleagă singuri care vor să și-l pună. Dar știu că populația vrea să se vaccineze cu Sputnik-V. Prima cale prin care vaccinul poate ajunge în țara noastră este donația, prima a venit din occident sper în curînd să vină și din Federația Rusă. A doua este cea de achiziții. Primii pași deja au fost făcut de Guvernul executiv, eu sper să fie achiziționate vaccinuri de 3-4 tipuri. Și a treia pe cale comercială cum este în multe țări, iar ea este cea mai dificilă”, a mai spus Dodon.


Reamintim că în RM campania de vaccinare a început pe 2 martie, după ce în țara noastră au ajung 30 mii de vaccinuri AstraZeneca donate de România.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?