X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon, despre dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate

22 feb. 2021,, 14:00   Politică
3538 12

Liderul PSRM, Igor Dodon, se arată împotriva dizolvării Parlamentului de la Chișinău și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, amintind despre repetatele concluzii ale Comisiei de la Veneția referitoare la acest subiect.

„Concluzia fermă este - “Dizolvarea Parlamentului în cazul cînd deputații sînt gata să voteze un guvern și adîncirea crizei constituționale sau crearea unei noi crize poate fi chiar considerată o violare a obligațiilor constituționale a Președintelui ca putere neutră”.

Interesant ce vor zice așa numitele forțe politice proeuropene și tot felul de experți dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a dnei președinte. Sau cînd este convenabil tot ce spun europenii e sfînt și nu se discută, iar cînd nu este convenabil se poate de nu atras atenție la poziția fermă a partenerilor de dezvoltare”, a scris Dodon pe Telegram, lăsînd și cîteva puncte din avizele Comisiei de la Veneția.

De precizat că, Curtea Constituțională (CC) a pronunțat la 16 februarie, Decizia nr. 20 prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului Președintei R. Moldova, Maia Sandu, din 11 februarie, privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?