X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Dodon: Nu credeam că Maia Sandu e atît de naivă

17 iul. 2020,, 10:17   Politică
4098 12

Cineva dorește foarte mult să destabilizeze situația în R.Moldova. Astfel își explică președintele Igor Dodon acțiunile din ultima perioadă ale opoziției, inclusiv înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Potrivit lui, alianța neoficială formată din partidele conduse de Candu, Sandu și Șor, devine tot mai evidentă. În orice scenariu care urmează săptămîna viitoare, de pierdut nu au oligarhii, dar PAS și Platforma DA, spune Dodon.

"Maia Sandu a nimerit în capcană, nu credem că sînteți atît de naivă, dna Sandu! Ați căzut presiunilor, iar acum în toate de cîștigat au bandiții, în afară dumneavostră. Năstase a bătut-o politic pe Maia Sandu, a impus-o să meargă pe agenda sa, i-a pus ultimatum și a obligat-o să semneze moțiunea", a comentat Dodon.

Șeful statului mai spune că moțiunea de cenzură ar putea eșua, ca și în cazul moțiunii simple asupra activității ministrului Viorica Dumbrăveanu.

"Cel mai probabil nu vor fi voturi suficiente, dar de murdărit, de pătat cu oligarhii, Maia Sandu deja a făcut-o", a spus Dodon.


Dodon nu exclude că grupurile oligarhice vor mai cumpăra în timpul apropiat două mandate de deputat pentru a-și asigura numărul necesar de voturi. El spune că așteaptă să vadă cum Maia Sandu se va așeza la masa de negocieri cu grupul Candu-Șor. Cu toate astea, Dodon spune că nu va accepta candidatul propus de partidele oligarhice.

"Vă asigur că dumneavoastră, Maia Sandu, veți veni la mine și veți spune haideți să facem coalițe cu socialiștii, în formatul PSRM-PAS-platforma DA-PDM, dacă dați joc guvernul.

"Dacă va fi totuși demis Guvernul, atunci cel mai probabil va rămîne Guvernul Chicu interimar pînă la alegeri anticipate și toate riscurile și pierderile care le va avea Moldova în urma crizei politice vor fi pe Sandu și Năstase", a spus el.

Dacă se ajunge la un asemenea scenariu, Dodon spune că va face tot posibilul pentru dizolvarea Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?