X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: "Trebuie să fim prieteni cu toți"

25 ian. 2023,, 19:45   Politică
2404 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că nu crede că țara va deveni membră a Uniunii Europene. În opinia sa, Chișinăul ar trebui să coopereze cu toată lumea.

"Cred că trebuie să fim prieteni cu toată lumea, este important pentru noi să dezvoltăm un parteneriat strategic cu Rusia, trebuie să ne consolidăm neutralitatea. <...> Eu personal nu cred că Moldova va deveni membră a Uniunii Europene. Vedem că există o mulțime de probleme acolo, iar faptul că Moldova a primit statutul de candidat [pentru aderarea la UE], înțelegem cu toții că am primit acest statut din cauza situației din Ucraina <...> Dar știm că există multe țări care au acest statut de zeci de ani, dar nimeni nu are de gînd să le accepte", a spus el la postul de televiziune Rossia-24.

La 23 iunie anul trecut, șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene au decis să acorde Republicii Moldova și Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE. Este de așteptat ca în luna mai, Comisia Europeană să efectueze o evaluare preliminară a implementării de către Moldova a Planului de acțiuni pentru 2022, pe care l-a recomandat la acordarea republicii a statutului de candidat la aderarea la UE, iar în toamnă - o analiză detaliată. Recomandările au fost făcute public de Comisia Europeană la jumătatea lunii iunie 2022, ele se referă la reforme în diverse domenii, separarea puterilor în stat și lupta cu corupția.

13
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?