Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: "La alegerile anticipate este posibilă crearea unui bloc unic al forțelor de stînga, iar alegerile ar putea fi organizate pe 9 mai"

28 dec. 2020,, 12:20   Politică
5303 21

Dacă va exista dorință, potențialii parteneri de pe flancul stîng ar putea crea un bloc unic pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din Moldova.

Despre aceasta a relatat ex-președintele Igor Dodon, într-un interviu acordat agenției ruse de știri TASS, relatează Noi.md

"La aceste alegeri parlamentare anticipate, dacă va exista o dorință din partea potențialilor noștri parteneri de stînga, am putea crea un singur bloc, un front unic, să ne unim toate forțele împotriva acestei amenințări. Iar aceasta este o amenințare reală pentru stat, pentru Moldova", a spus Igor Dodon

Potrivit lui, pentru a evita scenariul potrivit căruia forțele externe ar putea folosi Moldova ca o altă sursă de conflict în apropiere de Rusia, se examinează o altă variantă - crearea unui bloc unic post-electoral.

"După alegerile parlamentare, nu exclud și un asemenea scenariu. Există și alte [scenarii]. Dar faptul că vom participa activ la viața politică a Moldovei este 100%", a dat asigurări Igor Dodon.


De asemenea, el a propus organizarea alegerilor anticipate pe 9 mai 2021, de Ziua Victoriei.

"Acestea trebuie să fie efectuate reieșind din normele constituționale. Există o anumită procedură care trebuie efectuată. Prin urmare, dacă e să luăm aceste norme constituționale, mai devreme decât luna mai nu se va primi. În această situație instabilă - iar noi nu avem o majoritate parlamentară, avem acum un guvern în exercițiu - este foarte periculos să lăsăm totul în toamnă sau toamna tîrziu, pentru că asta înseamnă că tot anul viitor vom avea destabilizare politică. De caeea, trebuie [să desfășurăm] cu cît mai repede, cu atît mai bine, pentru a clarifica deja cum vom lucra în continuare. Dar reieșind din normele constituționale. Așa că noi sîntem pentru luna mai. Pe 9 mai se poate desfășura, de Ziua Victoriei, căci a duminică", a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?