X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon merge la Moscova unde va discuta despre prelungirea facilităților pentru exportatorii moldoveni

31 mar. 2021,, 13:10   Politică
2060 5

Astăzi, 31 martie, expiră condițiile preferențiale de export pe piața rusească pentru unele produse moldovenești. Despre aceasta președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat la radio Sputnik.

Liderul socialiștilor a precizat că în această săptămână va întreprinde o vizită de lucru la Moscova, unde va aborda subiectul.

“Aceste facilități Republica Moldova le-a obținut în 2018, după o înțelegere pe care am avut-o cu președintele rus, Vladimir Putin. Este vorba despre 5 grupuri de produse. În această perioadă noi am economisit aproape 2 miliarde de lei, bani care exportatorii noștri nu au achitat când vindeau marfa în federația Rusă. Este un ajutor esențial. Nu mai sunt președinte, nu pot duce tratative cu autoritățile ruse, dar putem discuta la nivel de partid. Cunosc informații, că președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a discutat subiectul cu autoritățile ruse, și am rugat ca premierul interimar, dl Ciocoi, să se adreseze către premierul rus și acum acest subiect este analizat de partenerii de la Moscova”, a explicat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?