X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Dodon: CC a devenit instrument politic. Urmează lupta dură la anticipate

27 apr. 2021,, 11:37   Politică
4752 14

După ce Înalta Curte a declarat neconstituționale Hotărîrile aprobate de deputații PSRM – ȘOR privind revocarea mandatului de judecătoare constituțională a Domnicăi Manole și numirea avocatului Boris Lupașcu în funcția de judecător la Curtea Constituțională, lderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că „instituția constituțională s-a transformat într-un instrument politic”.

În context, Igor Dodon a menționat că în cadrul eventualelor alegeri parlamentare „ne așteaptă o luptă politică dură”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Prin ultimele sale decizii, Curtea Constituțională a R. Moldova a confirmat ceea ce știm cu toții – această instituție s-a transformat într-un instrument politic în mîinile unor politicieni uzurpatori, fiind utilizat atunci cînd trebuie identificată o soluție politică, evitînd prevederile Constituției. (…)

În lunile următoare, ne așteaptă o luptă politică dură în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Occidentul mizează pe forțele politice marionete pe care le controlează: partidul Maiei Sandu, al lui Renato Usatîi și cel al unioniștilor.

Victoria puterilor din Occident la alegerile parlamentare anticipate ar putea duce la prăbușirea statului moldovenesc:- în plan politic, aceasta înseamnă trecerea totală a instituțiilor statului sub administrare externă și anume: a guvernului și parlamentului, curățarea dură a tuturor forțelor politice pro-moldovenești din țară, atacul asupra valorilor ortodoxe și a celor tradiționale, închiderea instituțiilor de presă care nu sînt finanțate din granturi și fonduri occidentale, persecutarea celor care gîndesc altfel, tensiuni pe dimensiunea transnistreană, Găgăuzia și alte regiuni ale țării unde locuiesc reprezentanți ai altor etnii și moldoveni care nu se consideră romîni;-în plan social și economic, aceasta înseamnă o impunere dură a regulilor FMI și ale Băncii Mondiale. (…)


Pentru a nu admite evoluția acestui scenariu nociv pentru țara noastră, a venit timpul ca toate forțele politice sănătoase să se dezică de vechile supărări și să se unească într-un front comun pentru apărarea și salvarea Moldovei. (…)”, se arată în mesajul postat de Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?