Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Cel mai apropiat aliat al Maiei Sandu primește din nou zero voturi în Parlament

25 mar. 2021,, 10:47   Politică
3833 5

Astăzi în Parlamentul moldovean am văzut un alt caz în 30 de ani de independență, cînd un candidat la funcția de prim-ministru obține zero voturi, exact după modelul candidatului zero Gavriliță (ambii cei mai apropiați susținători și liderii de partid din partidul Președintei Maia Sandu).

Acest lucru a fost declarat de președintele PSRM Igor Dodon.

Potrivit lui, vina pentru ceea ce se întîmplă în țară și Parlament este a Președintelui Maia Sandu, care refuză să se așeze la masa de negocieri pentru a găsi o ieșire din dificila criză politică și constituțională.

- După cum înțelegem, Maia Sandu intenționează să ceară Curții Constituționale dreptul de a dizolva Parlamentul. Acest lucru este contrar normelor și recomandărilor constituționale ale Comisiei de la Veneția, potrivit căreia un parlament în care există o majoritate dispusă să voteze pentru numirea unui nou guvern nu poate fi dizolvat.

Ce urmează? Maia Sandu va lupta pentru dizolvarea Parlamentului pentru a-și satisface ambițiile și fanteziile politice, împingînd țara într-o febră electorală cu mii de noi infecții și sute de decese pe săptămînă!


Noi vom apăra poziția noastră principială: acum trebuie să numim un guvern funcțional, să reducem criza, să procurăm vaccinuri, și doar după aceasta putem vorbi despre alegeri. Sînt sigur că majoritatea oamenilor vor fi de partea noastră, s-a arătat convins Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?