X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dinu Plîngău: Unii deputați se întrec în populisme și licitații dubioase

6 iul. 2022,, 13:45   Politică
2161 0

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, spune că Japonia a impus sancțiuni președintelui consiliului de administrație al Silovîie Mașinî, Alexei Mordașov, iar în Moldova, unii „deputați PAS se întrec în populism ieftin acuzînd că critica față de guvernare e doar în interesul Federației Ruse”.

„Dar să faci licitații dubioase, cîștigate de companii aflate sub sancțiuni internaționale din cauza războiului, în avantajul cui e?”, se întreabă fostul deputat. Acesta a mai adăugat că deja au fost pornite 3 dosare penale și că deja de 4 ori a fost audiat ca martor la procuratură.

„Nici nu avem nevoie de trupe ruse sau bombe, unii miniștri se descurca perfect pe domeniile lor de responsabilitate. Trei dosare penale au fost pornite, de 4 ori am fost audiat ca martor la procuratură și le-am dat toată informația pe care o dispun referitor la licitațiile trucate, transmite unimedia.

Reamintesc că pe 29 iunie, s-a anunțat că Horus Energy, partenerul Silovîe Mașinî din Moldova, va repara blocul energetic numărul 3 de la Termoelectrica. Compania, cîștigătoare a licitației anterioare, anulată ulterior, a fost desemnată în urma unor negocieri directe.

După logica unui deputat PAS, trucarea licitației, cît și ,,negocierea” în favoarea companiei ruse, aflate sub duble sancțiuni internaționale din cauza suportului pe care l-a adus războiului din Ucraina, s-a făcut pentru a strica planurile Federației Ruse și ca măsură de combatere a corupției.


Între timp, mai dăm un mandat de arest pe numele lui Plahotniuc a suta oară. Batem din palme și admirăm!”, a scris Plîngău pe Facebook.

Acum 6 zile, Platforma DA a criticat rezultatele unei noi licitații de la Termoelectrica, după ce aceasta a fost cîștigată de compania Horus, în spatele căreia ar sta Silovîie Mașininî din Federația Rusă. „Prea cinică abordarea guvernării față de vecinii noștri. În primul rînd față de ucraineni, căci prin contractarea unei companii rusești, aflate sub sancțiuni, noi susținem indirect războiul”, a scris secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc.

Compania Horus a anunțat că a cîștigat o licitație și va efectua lucrări de reparație capitală la turbina și generatorul Nr. 3 de la „Termoelectrica” S.A. „În notificarea semnată de către Directorul Administrativ al „Termoelectrica” S.A., Igor Bzovîi, sîntem informați că, în cadrul negocierilor directe, la care au participat doi ofertanți, a fost stabilit faptul că oferta “Horus” este cîștigătoare, prețul propus de noi fiind cel mai mic pentru realizarea lucrărilor. Reparația turbinei și generatorului Nr. 3 va începe curînd, iar lucrările urmează a fi finisate pînă în data de 1 octombrie a acestui an. Astfel, turbina și generatorul Nr. 3 vor fi pregătite pentru noul sezon de încălzire, iar blocul Nr. 1 va avea asigurată rezervă în caz de necesitate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a declarat că este vorba de o altă licitație, ce se referă la lucrări necesare pentru pregătirea de sezonul rece al anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?