Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Activitatea Parlamentului în cifre: Cît de eficient au lucrat deputații moldoveni

8 ian. 2021,, 15:30   Politică
7655 1

În sesiunea parlamentară de toamnă, care a început pe 1 septembrie, deputații s-au întrunit în doar zece ședințe plenare.

Numărul ședințelor este aproape în jumătate în comparație cu sesiunea de primăvară, cînd au fost desfășurate 18 ședințe plenare, scrie IPN.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului a anunțat că durata ședințelor din sesiunea de toamnă a fost de 60 de ore, comparativ cu mai bine de 121 de ore, în sesiunea parlamentară de primăvară.

În total, în perioada 21 iulie și 31 decembrie 2020, au fost înregistrate 190 de inițiative legislative.

În sesiunea de toamnă, Parlamentul a adoptat 95 de acte normative, în comparație cu cele 164 de acte legislative votate în sesiunea de primăvară. Dintre cele 95 de acte adoptate, 77 sînt legi (76 organice și una ordinară), iar restul – 18 – sînt hotărîri. Autorii a 42 de acte adoptate, din numărul total, sînt deputații, iar autorul a 44 dintre ele este Guvernul. Autorul a șapte acte normative a fost președintele țării, iar două acte adoptate au fost înainte de Biroul Permanent al Parlamentului.


Ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă s-a încheiat pe 16 decembrie, seara tîrziu. Însă, peste cîteva zile, Biroul permanent al Parlamentului a decis convocarea forului legislativ în două ședințe a unei sesiuni extraordinare. Din cele două ședințe, s-a desfășurat doar una. Amînată a fost ședința la care urma să fie dezbătută moțiunea asupra activității Guvernului, după ce premierul Ion Chicu a anunțat că demisionează. A două ședință, care a avut loc, a fost ședința solemnă de învestitură a președintelui Republicii Moldova.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfîrșitul lunii decembrie. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfîrșitul lunii iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?