Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Deputații BCS s-au întîlnit cu șefii delegațiilor Ungariei și Turciei

28 sep. 2021,, 14:24   Politică
2625 1

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), împreună cu deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adela Răileanu s-au întîlnit, la Strasbourg, cu șefii delegațiilor parlamentare ale Ungariei și Turciei la APCE.

La întrevederea cu Zsolt Nemeth, șef al delegației Ungariei la APCE, s-a discutat despre necesitatea aprofundării relațiilor parlamentare moldo-ungare, transmite Noi.md.

De asemenea, s-au pus în discuție ultimele acțiuni înrijoratoare ale guvernării de la Chișinău, care impune control politic asupra instituțiilor statului și intenționează să-și subordoneze politic justiția. Părțile au evidențiat importanța respectării statului de drept, în mod special, în condițiile în care Republica Moldova continuă să fie în proces de monitorizare din partea Consiliului Europei.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au vorbit despre accelerarea relațiilor pe linie parlamentară și cu Yildiz Ahmet, șef al delegației la APCE din partea Turciei. Un aspect aparte al dialogului a fost despre dezvoltarea schimburilor comerciale între țările noastre și atragerea investițiilor turce în economia moldovenească.

Șefii ambelor delegații au dat asigurări că țările lor sînt gata să sprijine Republica Moldova prin proiecte economice, care vor contribui la dezvoltarea țării noastre și creșterea bunăstării cetățenilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?