X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Deputații cer retragerea hotărîrii Parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită la CC

23 apr. 2021,, 12:46   Politică
2447 0

Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) cer retragerea hotărîrii Parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională (CC). Un proiect în acest sens a fost introdus în ordinea de zi.

„Prin acest proiect noi aducem în cîmpul legal situația care a avut loc în 2019. Toate prevederile legislației în vederea retragerii actului sînt consfințite în acest proiect. Noi considerăm că la acel moment s-a încălcat legislația și acum venim cu rectificări”, a spus deputatul Vasile Bolea, în cadrul unui briefing la Parlament.

Domnica Manole a fost numită în funcția de judecătoare a CC prin Hotărîrea Parlamentului din 16 august 2019 și este președintă a CC din data de 23 aprilie 2020.

Menționăm că deputații PSRM și Partidului „Șor” au votat declarația privind uzurparea puterii de către trei magistrați ai CC. Declarația a fost dată citirii de la tribuna Parlamentului de către legislatorul socialist Vasile Bolea. Pentru s-au expus 54 de parlamentari.

Astfel, deputații au cerut demisia a trei judecători ai Înaltei Curți: Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Cei trei magistrați au hotărît că sînt circumstanțe pentru dizolvarea Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate, în urma sesizării depuse de șefa statului, Maia Sandu.


Profesorul în drept Constituțional Teodor Cîrnaț consideră că declarația adoptată în Parlament reprezintă un moft politic care pune sub lovitură principiul statului de drept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?