X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Novac vrea explicații de ce Robu e păzit „din banii statului”

25 noi. 2021,, 12:45   Politică
2710 0

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a cerut la ședința plenară de astăzi a Parlamentului audierea conducerii Serviciului de protecție și pază de stat, după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu a beneficiat de pază de stat din partea șefei statului, Maia Sandu. Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi.

„Al doilea subiect la fel este legat de către persoana domnului Dumitru Robu, procuror general interimar și ține de audierea conducerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat cu privire la temeiurile de fapt și de drept care au stat la bază de supunere acordării Serviciilor de Protecție și Pază de Stat a procurorului general interimar de către președinta Maia Sandu, am văzut că domnul procorur general interimar dispune de această protecție din partea statului, la fel sîntem conștienți că se cheltuie bani publici și dacă să excludem orice interpretare am vrea să cunoaștem pe ce se cheltuie banul public și ținînd cont de bugetul auster pe care îl avem în Republica Moldova să vedem dacă este oportună acordarea acestei protecții din partea statului sau este exagerată”, a spus deputatul PSRM Grigore Novac, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Totodată, deputatul PAS, Lilian Carp a solicitat ca SPPS să spună printr-un comunicat de presă și care sînt cheltuielile și la „Gațcan cu vița de vie”.

„Ar fi corect ca SPPS dacă nu aici, dar printr-un comunicat de presă să ne spună care sînt cheltuielile și nu doar la acest caz, dar și la Gațcan cu vița de vie. Să vedem dacă sînt comparabile cheltuielile cu Gațcan și cu ceea ce este la procurorul interimar și să vedem dacă au fost sub aceleași riscuri”, a spus Lilian Carp.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, beneficiază de pază de stat. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvînt a Serviciului Protecție Pază de Stat, Olga Baciu.


Moldova are un nou Procuror General interimar. Membrii CSP au votat pentru numirea lui Dumitru Robu în funcție.

Deputatul socialiștilor, Grigore Novac, a cerut audierea conducerii centrului Național Anticorupție pe imaginile video, în care apare Procurorul General interimar, Dumitru Robu, numărînd bancnote a cîte 50 de euro. Solicitarea nu a fost încă susținută de către majoritatea PAS din Parlament.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?