Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deputații au păreri împărțite despre echipa guvernamentală prezentată de Gavrilița

6 feb. 2021,, 12:45   Politică
2987 0

Deputații au păreri împărțite despre echipa guvernamentală prezentată de premierul desemnat, Natalia Gavrilița.

În timp ce exponenții PAS spun că potențialii miniștri sunt de un profesionalism și de o integritate ireproșabile, deputații altor fracțiuni din Parlament califică acest Guvern drept unul de sacrificiu, care poate fi votat de unii deputați, notează IPN.

Mai mulți deputați proeuropeni s-au arătat surprinși de noua garnitură guvernamentală pe care o califică drept una profund politizată.

,,Este o garnitură care a fost scoasă pentru a nu fi votată. Dacă se mergea pe ideea constituirii unui guvern pe bune, poate că ar fi fost un guvern cu mai mulți profesioniști, cu oameni mai cunoscuți. Eu nu cred că PAS ar risca să meargă cu această garnitură, punând în Guvern doi reprezentanți foarte puternici din Parlament, Litivinenco și Popșoi, asta ar slăbi puterea PAS în Parlament”, a declarat deputatul Platformei DA, Vasile Năstase în cadrul emisiunii ,,Întreabă Ghețu” de la Tv8.

,,Jumătate din cei nominalizați sunt membri PAS sau afiliați, cu anumite atașamente față de Guvernul anterior al Maiei Sandu. Este un Guvern de sacrificiu, care nu inspiră nicio seriozitate, el poate fi votat în bătaie de Joc de socialiști și Șor pentru a continua chinul acestui Parlament. Dacă va fi votat, acest Guvern va aduce multe probleme Președinției și PAS”, a declarat deputatul neafiliat Octavian Țîcu.

Socialiștii spun că președintele țării ar avea o problemă cu identificarea persoanelor competente, întrucât aceiași oameni s-au perindat prin toate instituțiile de stat alături de Maia Sandu.

,,Sunt niște ong-iști buni, sunt buni coordonatori de proiecte, analiști, dar a fi băiat bun, nu e o meserie. Este o rușine, și această rușine îi pune într-o lumină proastă și pe colegii care au susținut-o pe Maia Sandu la prezidențiale. Toți sunt ,,copiii” lui Filat”, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

De cealaltă parte, colegii de partid ai Nataliei Gavrilița, spun că vicepreședinta PAS și-a creat o echipă de profesioniști care, în eventualitatea în care vor fi votați, vor reuși să scoată țara din criză economică.

,,Calitățile morale și profesionale ale acestor oameni sunt net superioare la tot ce a fost până acum în Republica Moldova în materie de politicieni. Calitățile lor intelectuale, chiar dacă unii dintre ei nu au prea lucrat prin ministere, le vor permite foarte repede să înțeleagă cum stau lucrurile ”, a declarat deputatul PAS, Vladimir Bolea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?