X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Declarația privind dezacordul deputaților privind dizolvarea Parlamentului, votată

26 mar. 2021,, 11:54   Politică
3829 8

Aleșii poporului au votat o declarație prin care își exprimă dezacordul privind dizolvarea Legislativului.

Potrivit lor, căile pentru depășirea crizei politice nu au fost epuizate în totalitate. Asta deși, mai mulți experți în drept constituțional au menționat că după tentativa eșuată de învestire a Guvernului Grosu în data de 25 martie, șefa statului este obligată să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului.

Autorii declarației invocă necesitatea stringentă de învestire a unui Guvern, denunțînd un blocaj instituțional provocat de „lipsa unui dialog bazat pe respect și diligență din partea președintelui Republicii Moldova”.

Deputatul PAS, Sergiu Livinenco a calificat hazlie declarația adoptată de deputați. La rîndul său, deputatul socialist, Vasile Bolea a declarat că nu vede nimic hazliu cînd în țară mor mii de oameni în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Declarația a fost votată de 54 deputați.


De menționat că într-un comunicat remis presei în dimineața zilei de azi Platforma DA menționa că e gata să-și asume guvernarea și să identifice voturi în sprijinul unei majorități. Totodată, formațiunea spune că pledează și pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

De cealaltă parte, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că în prezent nu există temei pentru dizolvarea Parlamentului și că PSRM nu va admite organizarea alegerilor anticipate pe timp de pandemie.

Pentru vineri, președinta Maia Sandu a inițiat consultări cu formațiunile Parlamentare în vederea aflării opiniei referitoare la dizolvarea Legislativului.

Fracțiunea Partidului ”Șor” și ”Pentru Moldova” au cerut amînarea consultărilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?