X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputații din Platforma „Pentru Moldova” au depus o sesizare la Curtea Constituțională

31 mar. 2021,, 14:47   Politică
3167 3

Deputații din Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „Șor” au depus o sesizare la Curtea Constituțională. Aceștia spun că pentru dizolvarea Legislativului nu există temeiuri juridice.

Adresarea a fost făcută în legătură cu sesizarea șefei statului, Maia Sandu, care a solicitat Curții Constituționale să constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a ca urmare a imposibilității votării unui Guvern.

„Semnatarii demersului atrag atenția Curții Constituționale că Parlamentul este funcțional și lucrativ, iar din 11 februarie 2021, în legislativ funcționează o majoritate absolută formalizată care a propus candidați pentru funcția de premier, conform cadrului legal și termenele stabilite”, spun reprezentanții Partidului „Șor și Platformei „Pentru Moldova”.

O sesizare similară a fost depusă la Curtea Constituțională și de către liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță. Socialiștii la fel informează CC despre existența unei majorități parlamentare formalizate, care a propus un candidat la funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?