Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații au votat Declarația cu privire la armistițiul politic. Ce presupune documentul

12 mar. 2021,, 15:45   Politică
4804 3

Deputații au votat Declarația cu privire la armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie în Republica Moldova.

Hotărîrea respectivă, înaintată de președintele Grupului parlamentar ”Pro Moldova”, Andrian Candu, a fost aprobată, în ședința de astăzi.

În Declarație se arată că pandemia de COVID-19, declanșată în 2020 a afectat grav întreaga umanitate. R.Moldova bate zilnic propriile recorduri la numărul de teste pozitive la Covid-19. Țara a pierdut peste 4 mii de oameni în acest an de pandemie. Criza pandemică în Republica Moldova este agravată de criza politică și situația economică fragilă a statului și a cetățenilor.

Potrivit documentului, deputații se angajează să acționeze împreună, dincolo de pozițiile politice, ideologie sau simpatii reciproce, pentru a identifica și promova soluții pe mai multe domenii strategice. Astfel, cunt accentuate următoarele priorități: imunizarea a 70% din populația țării în următoarele 12 luni; deblocarea asistenței externe; măsuri pentru susținerea mediului de afaceri și păstrarea locurilor de muncă; măsuri pentru susținerea grupurilor defavorizate și a pensionarilor; creșterea capacităților sistemul medical și de educație; reluarea reformelor pe domeniile vitale cum este justiția, economia, administrația publică.

Documentul a fost criticat de reprezentanții PAS și ai Platformei DA.


- Ceea ce propuneți dvs. dle Candu seamană cu un descîntec. Noi, în Parlament, descîntece nu votăm, a comentat deputatul PAS Igor Grosu.

- Sîntem gata să facem armistițiu politic, dar nu cu toți, cu grupările criminale din Parlament nu o vom face. Din linia promovată în această declarație înțeleg că Parlamentul își asumă să rezolve situația de criză, dar înțeleg că nu poate face acest lucru fără un Guvern. Nu vedem altă soluție decît instituirea unui guvern cu împuterniciri depline, a declarat la rîndul său vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?