X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Deputați cu moravuri ușoare. Сare idei ale lui Candu i-a impresionat?

30 iun. 2020,, 19:16   Politică
8560 9

Din coaliția de guvernare a mai plecat astăzi un deputat - Ștefan Gațcan, care a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară a PSRM și se alătură grupului Pro Moldova.

Experții și observatorii, precum și deputații PSRM, ghicesc ce anume l-a determinat să facă un astfel de pas:

- Șantaj?

- Lipsa responsabilității față de alegătorii care l-au votat?

- Dispreț pentru Patrie?

- Lipsa gîndirii de stat și dorința de a face rău, de a face rău actualei conduceri și guvernului?


- Dorința de a alege o cale ușoară pentru tine?

Într-o oarecare măsură, acest lucru este adevărat, dar, evident, acestea nu sînt principalele motive.

Poate că noului deputat i-a plăcut ideile deosebite ale lui Andrian Candu de a face Moldova prosperă? Cu toate acestea, finul lui Plahotniuc mulți ani la rind a fost printre primele persoane ale statului și nu s-a manifestat în mod deosebit, de aceea într-o astfel de versiune e puțin probabil de crezut.

Este cunoscut faptul că acum, pentru punerea în aplicare a ideilor de demitere a actualului guvern și formarea unui nou Cabinet de miniștri, ex-liderul Partidului Democrat, oligarhul fugar, Vladimir Plahotniuc, și partenerul său în "furtul miliardului" Ilan Șor, dorind să evite răspunderea penală, aruncă milioane în valută, și ei sînt conștienți de slăbiciunile oamenilor, punctele lor vulnerabile, pe care poate face presiune pentru a obține rezultatul dorit.

Din motive lesne de înțeles, grupul "Pro Moldova", condus de Andrian Candu, și Partidul "Șor", avînd moștenirea bogată a lui Vladimir Plahotniuc, care a controlat pe toți și pe toate, dispune de tot arsenalul necesar pentru a convinge oamenii necesari: atît ca un bici în formă de compromis, cât și de biscuit în formă de sume astronomice "ridicare" pentru transfugi.

Ce anume a ales fiecare dintre transfugi? Să nu ghicim și să așteptăm. Orice taină va ieși la iveală, iar istoria va pune totul la locul său. Dar trebuie să țineți minte întotdeauna și să știți că pentru tot în această viață, mai devreme sau mai tîrziu va trebui de plătit...

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?