X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan spun că nu au încălcat legea

20 mar. 2021,, 17:30   Politică
2772 1

După ședința Comisiei Juridice de astăzi, 20 martie, deputații Partidului Șor Denis Ulanov și Petru Jardan au declarat că ceea ce se întîmplă acum este un show, adăugînd că Procuratura nu a prezentat dovezi care să demonstreze vinovăția lor.

„Învinuirile în adresa mea sînt fără dovezi. Va fi și mai greu să mă lămuresc. Cînd știi cum să te aperi și de ce, ce probe să prezinți, dar eu nu mă simt sigur. Procurorul a adus documente care demonstrează ceea ce am spus eu – că am fost avocat. Am prezentat două mape cu documente, care demonstrează nevinovăția mea. Poziția procurorului rămîne neschimbată. Procuratura nu vrea să asculte și să vadă. Am spus că am fost deschis mereu spre discuții. Procuratura nu a adus dovezi concrete. Nu există dovezi. Nu m-am așteptat la altceva. Nu vreau să ma gîndesc că este o comandă politică”, a spus deputatul Denis Ulanov, transmite tv8.md.

În continuare, parlamentarul Denis Ulanov a menționat că „și eu și domnul Jardan am spus că nu ne vom ascunde. Nu poți numi cu alte cuvinte decît că este un show. Noi singuri am cerut să fim audiați”.

Deputatul Petru Jardan a menționat că decizia Comisiei de astăzi era previzibilă. „Decizia Comisiei a fost previzibilă. Nu am așteptat minuni. Am participat la comisie. Nu am încălcat niciodată legea. Suntem conștienți că tot acest spectacol este o făcătură. Are un singur scop să ne facă vulnerabili. Am răspuns sincer întrebărilor. Am prezentat argumentele noastre. Nu au putut colegii noștri să voteze altfel. Știu și ei că intențiile Procuraturii sînt altele. Suntem conștienți că adevărul va ieși la iveală”, a adăugat Petru Jardan.

Amintim că astăzi, 20 martie, Comisia juridică propune Legislativului ridicarea imunității și încuviințarea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a celor doi deputați ai Partidului Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan.


Ieri, 19 martie, procurorul general a venit la Parlament și a cerut să fie ridicată imunitate celor doi parlamentari. Ulterior, președinta președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat solicitarea lui Stoianoglo în plen.

Potrivit procuraturii, Ulanov este acuzat de implicare în frauda bancară, acesta fiind învinuit de „escrocherie” și „spălare de bani”, iar Jardan – de „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor companiei de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, atunci cînd a fost concesionată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?