Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Deputații BCS ar putea susține modificarea Constituției

17 sep. 2021,, 11:13   Politică
2359 1

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor ar putea susține proiectul de lege privind modificarea Constituției, în partea ce ține de sistemul judecătoresc.

Cel puțin doi aleși ai poporului au declarat acest lucru. Legislatorii „Șor” au rezerve.

Deputatul Petru Jardan a spus că, deocamdată, nu au decis dacă vor susține sau nu acest proiect.

Parlamentarul de la BCS Grigore Novac a declarat că cel mai probabil fracțiunea va vota pentru modificarea Constituției, întrucît acest lucru este așteptat, inclusiv, de partenerii europeni. „Cred că vom susține acest proiect de lege. Aici cred că va fi consens. Acest proiect îl așteaptă inclusiv partenerii europeni. Și aici nu contează culoarea politică. Trebuie de dat tot la o parte și de susținut” a spus alesul poporului pentru tv8.md.

Și deputatul Constantin Starîș de la BCS a declarat același lucru: „Noi vom susține acest proiect de lege. Credem că este important pentru sistemul judecătoresc”.


Fracțiunea „Șor” deocamdată nu a decis dacă va susține modificarea Constituției. „Nu pot să vă spun care este decizia noastră finală. Noi monitorizăm situația. Ne vom expune particular, după o analiză minuțioasă a acestui proiect, luînd în considerație evenimentele care se produc în ultima perioadă”, a spus deputatul fracțiunii „Șor”, Petru Jardan.

Joi, 16 septembrie, deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea Constituției în partea ce ține de termenul inițial de numire a judecătorilor și selectarea magistraților Curții Supreme de Justiție (CSJ), precum și în vederea concretizării rolului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în procesul de autoadministrare a sistemului judecătoresc, componenței și competenților acestuia. Pentru s-au expus 56 de aleși ai poporului.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, are convingerea că toţi cei 63 de deputaţi PAS din Parlament vor vota acest proiect în lectura a doua. Declaraţia vine ca un răspuns pentru fostul ministru al Justiţiei, Fadei Nagacevschi, care a menţionat că e posibil ca unii deputaţi din actuala majoritate Parlamentară să nu susţină acest proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?