Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputații ar putea fi lipsiți de imunitate

26 ian. 2022,, 13:49   Politică
2748 6

Deputații ar putea fi lăsați fără imunitate. Cel puțin asta spune deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Grădinaru, care a declarat că în această legislatură ar putea fi aprobat proiectul de modificare a articolului din Constituție ce prevede această posibilitate, informează Noi.md cu referire la tv8.md.

Invitat în cadrul emisiunii „Freedom”, deputatul a declarat că a fost solicitat avizul Curții Constituționale, iar pînă la jumătatea anului 2022, proiectul de lege ce prevede ca deputații să fie lipsiți de imunitate ar putea fi aprobat.

„Procedura legislativă spune că în felul următor, ca noi să facem aceste modificări, trebuie să modificăm Constituția, dar ca să modificăm Constituția, este nevoie să solicităm avizul Curții Constituționale, ceea ce noi deja am făcut. Așteptăm ca Curtea să se expună, însă dacă se va expune cu avizul pozitiv, noi vom depune în Parlament proiectul de modificare a Constituției prin care vom renunța la imunitate în ceea ce privește actele de corupție”, a precizat deputatul. În opinia sa, acest lucru se va întîmpla în timpul apropiat, ținînd cont că termenul de expunere este de șase luni, iar cerea a fost depusă.

„În această legislatură sînt sigur, în acest an pentru că termenul este de șase luni de zile, iar cererea a fost deja depusă. Respectiv, cred că pînă la jumătatea anului 2022, proiectul ar putea fi propus în Parlament”.

Aleșii poporului ar putea fi lipsiți de imunitate în cazurile în care sînt implicați în acte de corupție, trafic de influență, abuz de putere, spălare de bani, dar și îmbogățire ilicită.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?