Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Deputat: Funcționarii finanțați din exterior reprezintă o amenințare directă

27 apr. 2021,, 14:12   Politică
3344 5

Deputatul PSRM Nicolae Pascaru a declarat în cadrul briefing-ului din 27 aprilie, că a solicitat Procurorului General și directorului SIS să verifice acțiunile persoanelor responsabile de la Președinție care primesc finanțare externă.

„Din ultimile informații publice am aflat cu toții că Președinția Republicii Moldova este controlată din exterior și acționează în interesele forțelor străine. În presă a apărut un răspuns a șefului aparatului prezidențial Andrei Spînu, care recunoaște că în instituția prezidențială activează mai multe persoane plătite de către o fundație germană, dar care nu sînt angajați ai Președinției. Este clar că cine plătește, acela și are interese și dă indicații. Noi, ca popor, ce obținem?”, a adresat o întrebare retorică Nicolae Pascaru.

Potrivit deputatului, persoanele care nu sînt angajate oficial la Președinție, dar care au acces la secretele de stat reprezintă o amenințare directă la adresa securității și suveranității statului. Și mai adaugă și influența lor externă, fapt care este deja o acțiune penală. Nicolae Pascaru a menționat că informația este tăinuită de către Președinție.

„Noi am mai avut astfel de experiențe, cînd din banii străini erau plătiți consilieri ai demnitarilor de stat precum fostul prim-ministru Leancă, fost coleg de partid al doamnei Sandu. Din materialele publice cunoaștem că în iulie 2014, Soros a acceptat finanțarea a 4 consilieri, pentru fiecare din ei a fost prevăzut în medie un salariu de 4200 de dolari, circa 60 mii de lei lunar. Cum credeți, acești consilieri au servit intereselor naționale sau intereselor străine? Din păcate guvernarea lui Leancă s-a finisat cu furtul miliardului, concesionarea aeroportului, vînzarea pe nimic a mai multor întreprinderi de stat, proprietăți ale statului, țara a fost băgată în criză. Iar de la actualul președinte la ce să ne mai așteptăm - distrugerea totală a Moldovei?”, a subliniat deputatul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?