Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Bolea cere tragerea la răspundere a magistratului care a dispus plasarea lui Stoianoglo în arest la domiciliu

12 oct. 2021,, 14:35   Politică
3694 0

Deputatul socialist, Vasile Bolea, a depus un denunț la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva lui Nicolae Corcea, judecătorul care a emis hotărîrea privind plasarea în arest la domiciliu a procurorului general suspendat Alexandru Stoianoglo.

Anunțul a fost de Bolea în urmă cu puțin timp pe Facebook. Bolea menționează că a cerut ca această sesizare-denunț să fie examinat în ședința CSM, iar judecătorul Corcea să fie evaluat și deferit justiției, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

„Astăzi am depus la CSM o sesizare-denunț împotriva judecătorului de instrucție Nicolae Corcea care, acționînd cu bună știință a emis hotărîrea vădit ilegală privind plasarea în arest la domiciliu a procurorului general Alexandru Stoianoglo. Am cerut ca această sesizare-denunț să fie examinat în ședința CSM , iar judecătorul Corcea să fie evaluat și deferit justiției”, potrivit lui Bolea.

Deputatul socialist consideră că prin acțiunile sale, judecătorul Nicolae Corcea „a încălat flagrant legislația materială și legislația procesuală”.

În cadrul ședinței de de judecată de vineri, 8 octombrie, avocații lui Stoianoglo au solicitat recuzarea judecătorului, Nicolae Corcea, care a examinat demersul procurorului de caz privind aplicarea arestului. CSJ însă a respins cererea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?