Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Igor Munteanu sare în apărarea companiei "Avia-Invest"

21 iul. 2020,, 16:37   Politică
4445 5

Deputatul PPDA, Igor Munteanu a ieșit public în apărarea Companiei Avia-Invest a lui Ilan Șor, care a primit în concesionare Aeroportul Internațional Chișinău.

Într-un briefing de presă, Munteanu a criticat acțiunile Guvernului Chicu, care ar fi “închis oxigenul” companiei lui Ilan Șor, iar din acest motiv Avia-Invest n-ar fi reușit să îndeplinească mai multe obligațiuni asumate prin contractual de concesionare, scrie primul.md.

Munteanu a spus că autoritățile ar fi împiedicat compania Avia-Invest să construiască un nou terminal, așa cum era prevăzut de contract. La fel, deputatul PPDA, care era unul dintre pretendenții la funcția de prim-ministru, a criticat decizia anterioară a Parlamentului ca jumătate din taxa de 9 euro, percepută de la fiecare pasager, să fie achitată în bugetul de stat.

Potrivit lui Munteanu, această decizia, prin care se ia jumătate din taxa de la Aeroport, ar fi o încălcare din partea statului a prevederilor contractuale.

Legea cu achitarea a jumătate din această taxă aeroportuară în bugetul de stat a fost anulată de către Curtea Constituțională, ca urmare a contestării din partea unor deputați din Pro Moldova, PPDA și PAS.


Igor Munteanu a mai atras atenție că, decizia Guvernului a rezilia contractul de concesionare cu compania lui Ilan Șor ar putea costa statul circa 900 de milioane de euro. Anterior același lucru îl afirma și fosta ministră a Justiției în Guvernul Maiei Sandu, Olesea Stamate, vicepreședinte PAS.

Agenția pentru Proprietate Publică a cerut recent rezilierea contractului de concesionare pe motiv că nu s-au respectat prevederile contractuale, în special, o investiție de 180 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?