Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputat PAS: „Problema alegerilor anticipate oricum rămîne pe agendă”

28 ian. 2021,, 07:50   Politică
2162 1

Problema alegerilor anticipate oricum rămîne pe agendă, chiar dacă va fi învestit un nou Guvern. De această părere este deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Virgiliu Pîslariuc.

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, alesul poporului a declarat că deputații din actualul Parlament „au dat de înțeles că vor vota pe oricine la funcția de premier doar ca să cadă imaginea președintei, iar acest Parlament este unul nociv”.

„Problema alegerilor anticipate nu a apărut acum. Toată campania prezidențială s-a mers de fapt sun acest slogan. Toți candidații au arătat că de fapt, problema cea mare a țării este acest Parlament. Deci problema alegerilor anticipate este una care rămîne oricum pe agendă”, a declarat deputatul PAS, Virgiliu Pîslariuc.

În replică, președintele de onoare și deputatul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, susține că eventualele alegeri nu garantează un Parlament mai bun.

„Problema nu este în alegerile anticipate. Toți spun că vor alegeri anticipate, dar care este perspectiva că vor avea un Parlament mai bun, un Parlament mai receptiv reformelor economice și un Parlament cu care Maia Sandu va găsi limbă comună mai bine decît cu actualul Parlament? Este o situație inedită cînd după alegerile prezidențiale, noi trimitem în demisie un Guvern, și după alegerile prezidențiale noi dizolvăm Parlamentul. E prea serioasă situația în țară, în legătură cu faptul că noi nu avem un Executiv. Dar alegeri anticipate dacă o să fie, ele nu vor fi mîine sau poimîine, nu o să fie nici săptămîna viitoare. Ele o să fie undeva peste vreo patru-cinci luni de zile”, a spus Dumitru Diacov, președintele de onoare a PDM, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”


Precizăm că, miercuri, 27 ianuarie președinta Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la Președinție. Natalia Gavriliță este fostă ministră a Finanțelor în Guvernul Sandu.

Ea a fost director general la Fondul Global pentru Inovații (FGI) cu o experiență vastă în domeniul consultanței în domeniul guvernării și dezvoltării. Înainte de a se alătura (FGI), a fost secretar de stat la Ministerul Educației unde a promovat reforme cu impact puternic în finanțarea educației, evaluarea studenților și guvernarea școlilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?