Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputat PAS: „S-au găsit numitori comuni la revendicările agricultorilor”

23 iun. 2022,, 13:30   Politică
2362 0

Deputatul PAS Vladimir Bolea a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV că la cele trei revendicări pe care le cer fermierii s-au găsit deja numitori comuni, transmite jurnal.md.

„Eu nu văd în fața mea niște oponenți, eu văd oameni care se ciocnesc cu niște probleme foarte mari și pentru care noi încercăm să facem tot posibilul. Dacă tot vorbim despre cele trei cele mai importante revendicări, practic la toate trei s-a ajuns la anumiți numitori comuni. Referitor la redeschiderea exportului de făină și de grîu, joi are loc ședința Parlamentului, acolo unde se va prelungi starea de urgență, după care în prima ședință a CSE-ului se va lua decizia despre anularea interdicțiilor”, a declarat deputatul.

„În ceea ce privește rambursarea de accize la motorină, era o formulă de calcul, după care s-a revenit la o altă formulă cu o plafonare pînă într-o sută de mii de lei, ceea ce ar fi 34 de tone de motorină pentru fiecare agricultor, vorbim despre micro, micii și medii fermieri. I-am informat pe colegi că din partea Guvernului s-a ajuns la ideea de 150 de mii de lei, ceea ce înseamnă 41 de tone de motorină pentru fiecare agricultor, adică rambursarea la 100 de procente. Nimeni nu consideră agricultorii dușmani, oponenți sau jucători politici”, a menționat deputatul PAS, Vladimir Bolea, urmare a declarațiilor lui Alexandru Slusari, ex-deputat PPDA, în prezent director executiv al asociației „Forța fermierilor”.

„A fost un protest economic și agricultorii tare s-au supărat după ultima declarație a doamnei Prim-ministru, că protestul este politic, tare s-au supărat, mai ales că sînt aceiași agricultori care în 2020 au ieșit în stradă, cu secetă, cu probleme, cu guvernul Chicu au fost discuții mult mai dure. Atunci Chicu a acuzat agricultorii că fac politică în beneficiul PAS și PPDA. Acum s-a schimbat guvernarea și nouă ne spune același refren. Nu este bine”, a punctat Slusari în cadrul aceleiași emisiuni de la Jurnal TV.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?