X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un deputat PAS spune cînd ar putea avea loc alegerile parlamentare anticipate

16 apr. 2021,, 15:44   Politică
3568 14

Avizul Curții Constituționale, dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate au fost principalele subiecte discutate în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popșoi, unul dintre invitații emisiunii, a declarat că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 1 august curent

„Dacă admitem că Curtea Constituțională nu va anula starea de urgență mai devreme, atunci, după logica situației actuale, starea de urgență se va finaliza pe 30 mai. Pe 30 mai ar putea intra în vigoare decretul și, respectiv, pe 1 august ar putea avea loc alegerile”, a menționat parlamentarul.

Pe data de 31 martie curent, Parlamentul a instituit stare de urgență pînă pe data de 30 mai curent, după propunerea Guvernului în exercițiu. Decizia a fost dur criticată.

Ulterior, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că instituirea stării de urgență a fost folosită în scop politic, adăugînd că ar fi fost suficient doar 30 de zile de stare de urgență.


Starea de urgență a fost atacată la Curtea Constituțională, fiind calificată drept ilegală. La CC s-au adresat deputați din partea PAS și parlamentarul neafiliat Octavian Țîcu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?