X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputatul Oazu Nantoi a depus la Curtea Constituțională un demers

12 feb. 2021,, 13:09   Politică
3625 9

Deputatul Oazu Nantoi anunță că a depus la Curtea Constituțională un demers prin care încearcă să atragă atenția la faptul că hotărîrile Curții privind rolul ”majorității parlamentare constituite” sînt greșite.

În acest sens, parlamentarul cere revizuirea Hotărîrii Curții Constituționale nr. 23 din 6 august 2020, în ceea ce privește conceptul de ”formalizare a majorității parlamentare”., transmite Știri.md.

"Republica Moldova, timp de aproape treizeci de ani de la momentul obținerii independenței, trece printr-un proces sinuos de consolidare a statului de drept și democrației politice. Nu rareori s-a ajuns la situații cînd activitatea structurilor de stat a fost subordonată intereselor personale și de grup, pe cînd fenomenul corupției la nivel înalt compromite democrația politică și însăși proiectul statalității Republicii Moldova. Spre regret, s-a ajuns la situații cu derapaje grave de la normele constituționale în funcționarea structurilor de stat cu constatarea caracterului captiv al statului de către Parlament. Inclusiv, luptele pentru menținerea controlului ilegal asupra structurilor de stat au degradat pînă la situații, cînd factorul pretins politic s-a răsfrînt negativ asupra activității Curții Constituționale, sau a determinat modificări conjuncturiste în Constituția Republicii Moldova", spune Nantoi.

Amintim că, Natalia Gavriliţa a obţinut zero voturi din partea deputaţilor la ședința Parlamentului de ieri, 11 februarie.

La scurt timp după aceasta, Maia Sandu a anunțat că o desemnează repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier, aceasta deși în Parlament a fost formată o majoritate parlamentară din deputații PSRM și Șor, care a propus-o pe Mariana Durleșeanu la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?