Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputat, despre creșterea prețurilor: De vină sînt toți

18 feb. 2021,, 09:46   Politică
1843 3

De creșterea prețurilor din ultima perioadă, care are loc pe piața din R. Moldova, poartă răspundere ''toți, de la dreapta la stînga''.

O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău, transmite Știri.md.

''Moldova - o dată scazi prețurile în campania electorală și de 2 ori le mărești după. Oamenii înghit gălușca pentru că s-a promis și o să se mai promită. În sărăcia asta, cu speranța unii oameni mai trăiesc. Platforma DA urlă în gura mare despre înțelegerile de cartel care au loc, dar instituțiile statului și cei care au puterea de decizie dau din mîini.

De ce în această perioadă de incertitudine cineva trebuie neapărat să ne convingă că-i mai bine să așteptăm cît ei își bagă milioane în conturi pe seama poporului și așa sărăcit? Cele mai mari crime, inclusiv jaful bancar s-au produs în asemenea perioade incerte. În loc să fim mai precauți, avînd experiența anterioară, noi.... După anticipate va fi ce? Cei care vor cîștiga se vor înțelege cu afaceriștii să micșoreze înapoi prețurile și toată lumea va fi fericită? Ce facem cu daunele pe care le suportă cetățenii în tot acest timp?

Eu înțeleg că instituțiile sînt slabe și se îndoaie la o singură bătaie de vînt, dar asta nu-i normal. Scuzați, dar de vină sînt toți, de la dreapta la stînga. Toți încearcă să folosească instituțiile în interese politice și prin asta se slăbește capacitatea de decizie și intervenție. Toate instituțiile care trebuie să intervină în asemenea situații, nu o fac fără comandă politică. Nu-i normal. Nu în zadar petroliștii certați de deputații Platformei DA spuneau că asta-i regula de 30 de ani. Unii mai nu ne acuzau că politic intervenim ca să micșorăm prețurile. ,,Absurdistan”'', a declarat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?