Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputat: "Mihalko sprijină în mod deschis echipa la care există întrebări" (VIDEO, DOC)

25 mar. 2021,, 16:35   Politică
4383 9

Comentînd declarația șefului delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, că noua majoritate parlamentară a adoptat legi care au mers împotriva reformelor și angajamentelor pe care Republica Moldova le are față de partenerii externi, inclusiv Uniunea Europeană, unul dintre deputații PSRM a menționat că Ambasadorul Michalko sprijină deschis echipa "soroseilor" care sunt implicați în scandaluri răsunătoare de corupție (BEM, aeroport, miliardul, ofertele pentru camere video pentru bacalaureat, vînzarea terenurilor USM firmelor de constructii, lobby pentru companii private de transport).

Întrebările adresate lui Mikhalko sînt următoarele:
1. Liderii PAS sînt oameni cinstiți? Credeți cu adevărat asta? Dar despre operațiunea CAER ați auzit? Dar despre finanțarea din partea lui Șor?
2. Despre care legi care ar contrazice democrația și normele europene este vorba?:
* Legea privind statutul limbii ruse? Da sau nu?
* Legea privind întoarcerea mass-media ruse? Da sau nu?
* Legea privind anulare miliardului?
* Legea privind reîntoarcerea cetățenilor a Stadionului Republican?
* Legea privind consolidarea autonomiei găgăuze?
Vă rugăm să răspundeți, dar numai sincer. Atunci și noi vă vom răspunde, foarte sincer", a scris deputatul PSRM.
Totodată, deputatul a atras din nou atenția asupra stenogramei ședinței secrete a Guvernului din 27 martie 2015, condusă de fostul prim-ministru, în prezent liderul Partidului Democrat, Pavel Filip.

"Adică s-au întâlnit în secret, au luat decizii în secret, ca niște hoți adevărați. În cadrul acestei ședințe, Maia Sandu a votat pentru alocarea a 5,4 miliarde de lei din rezervele Băncii Naționale către cele trei bănci ale lui Șor. În același timp, Șor însuși nu a cerut acest lucru! Aceasta a fost o operațiune de jefuire a rezervelor valutare ale Băncii Naționale! Iar apoi trei bănci au fost lichidate, inclusiv Banca de stat BEM! Să vă spun cine în 2018-2019 a cumpărat toate băncile din țară sub pretextul decapitalizării lor? Le-a cumpărat cu bănuți... Puteți ce vreți, dar e adevărat. Și acum ce? Șor, deci, e hoț, iar Sandu e cinstită? Dar Leancă? Gaburici? Filip? Sau ei sînt cinstiți pentru că se umilesc în fața dvs.? Vă rugăm să ne răspundeți deschis. De dorit în format video, ca să putem transmite urmașilor. Așteptăm răspunsul dvs.", a scris deputatul.


1ț23489101314



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?