Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Eurodeputat: Unde a fost indignarea UE cînd Dodon a fost „eliminat” de Curtea Constituțională?

5 iul. 2018,, 17:08   Politică
4091 6

Politicianul german Udo Voigt, membru al Parlamentului European, a făcut astăzi un comentariu critic la adresa colegilor săi, în timpul dezbaterilor privind invalidarea alegerilor din Chișinău, notează Noi.md.

Eurodeputatul a pus la îndoială sinceritatea forului legislativ european, în condițiile în care, anterior, instituția a trecut sub tăcere alte fărădelegi, cum ar fi furtul miliardului.

„Din 1991 vedem cum NATO și statele membre UE fac o politică de încercuire a Rusiei. Moldova, Ucraina și alte state sînt vizate. Mă întreb: unde este sinceritatea în acest Parlament? Unde a fost indignarea cînd în 2017 președintele ales direct - Dodon - a fost eliminat de Curtea Constituțională? Suveranitatea Moldovei astăzi se reduce la credite față de Uniunea Europeană, pur și simplu cerșesc de la UE. Ce s-a întîmplat cu miliardul de dolari care a dispărut din trei bănci din R. Moldova? Toate aceste lucruri sînt neclare astăzi, iar UE ar face bine să respecte principiul neingerinței în treburile unui alt stat”, a declarat Udo Voigt de la tribuna Parlamentului European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?