X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Deputat: Dacă Dodon ar fi avut consultanți ruși, Maia Sandu ar fi pierdut

17 noi. 2020,, 09:20   Politică
4853 11

În staff-ul electoral al lui Igor Dodon nu au fost consultanți politici din Rusia. Asta spune deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, care apreciază investigația RISE ca fiind „trucată” și declară că în cazul în care candidatul susținut de socialiști ar fi fost consultat de ruși, Maia Sandu ar fi pierdut alegerile, scrie zdg.md

RISE Moldova a publicat la începutul lunii noiembrie o investigație în care se arată că cel puțin 8 consultanți politici din Rusia au venit la Chișinău chiar înaintea campaniei electorale prezidențiale și toți au fost observați în staff-ul candidatului independent Igor Dodon susținut de PSRM. În rapoartele financiare întocmite de Dodon, însă, nu sînt indicate cheltuieli pentru servicii de consultanță.

Deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, respinge implicarea consultanților ruși în campania lui Dodon și spune că nu el nu a văzut în staff persoanele identificate de jurnaliștii de la RISE.

„Nu a mai fost nimeni. Nu au fost. Dacă mergi și dai interviu unui jurnalist străin, nu înseamnă este politehnolog (consultant politic – n.r.) și primești consultanții de la el. Vreau să vă întreb cine a făcut investigația și cît de legal este asta. Dacă este legal să meargă, să îi pîndească și să cerceteze”, Pascaru, a spus în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Deputatul este de părere că investigația a fost trucată și că el nu i-a văzut pe cei identificați de jurnaliști în staff-ul lui Igor Dodon.


„Eu cred că este o trucare. Eu niciodată nu voi recunoaște pentru că eu nu i-am văzut pe ei (pe analiștii ruși – n.r.), eu prima dată i-am văzut la televizor. Poate nu am fost și nu i-am văzut. Nu au fost astfel de tehnologii. Dacă erau, Maia Sandu ar fi pierdut pentru a doua oară”, a mai spus Nicolae Pascaru.

Cel puțin 4 din acești consultanți apar și într-un video făcut în sediul PSRM din 2019, imediat după victoria lui Ion Ceban la alegerile locale din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?