X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ziua Tăcerii în 15 localități din țară, unde mîine vor avea loc alegeri noi

20 noi. 2021,, 12:00   Politică
2475 0

Astăzi este Ziua Tăcerii în 15 localităţi în care duminică vor avea loc alegerile locale noi.

Astfel, candidații înregistraţi de Comisia Electorală Centrală nu mai pot face campanie şi nu pot apărea la emisiuni. Interdicția nu se referă la informațiile deja plasate pe internet şi pe afișele expuse anterior, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

De asemenea, concurenții nu pot cheltui bani din fondurile electorale. Potrivit prevederilor, nici instituțiile mass-media nu au dreptul să difuzeze informații electorale.

Campania electorală în ziua tăcerii sau în ziua votării se sancționează cu amendă de pînă la 1500 de lei pentru persoanele fizice şi de pînă la 2500 de lei pentru candidaţi.

Potrivit Registrului de Stat al Alegătorilor, mîine sînt așteptați la urne peste 130 de mii de cetățeni cu drept de vot. Tot duminică îşi vor alege viitorul primar şi locuitorii municipiului Bălţi. Funcţia a devenit vacantă după ce Renato Usatîi şi-a dat demisia, dezamăgit de rezultatul modest la parlamentarele anticipate din vară. În cursa electorală pentru fotoliul de primar al municipiului au fost înregistrați 11 candidați.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?