Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Democrații cer explicații privind votul lui Năstase și Bătrîncea la APCE

25 iun. 2019,, 14:30   Politică
3867 3

Deputații PDM au cerut astăzi audierea ministrului de Externe pe marginea poziției lui Vlad Bătrîncea și Andrei Năstase, care au susținut decizia de revenire a Rusiei în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), notează Noi.md.

"Reprezentanții Moldovei au votat pentru reîntoarcerea dreptului de vot al Federației Ruse, un drept care a fost retras în anul 2014 după anexarea Crimeii. Întrebarea este dacă acești deputați reprezintă poziția R. Moldova? Care au fost considerentele acestui vot, în sens că alte state, de exemplu cele baltice au votat împotrivă", a menționat vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc.

Spicherul Parlamentului Zinaida Greceanîi a spus în replică că decizia respectivă a fost susținută de majoritate statelor membre și de unele țări multe mai influente în plan internațional.

„Au votat state cu o influență mult mai mare. Foarte bine că și deputații noștri au votat pentru revenirea unui stat atît de important în această organizație internațională”, a punctat Greceanîi.

Ea i-a îndemnat pe colegii din Parlament să se preocupe mai mult de ce se întîmplă în țară și nu de chestiunile externe. „Să facem ordine aici în țară”, a spus spicherul.


În cele din urmă, Greceanîi a refuzat să supună votului propunerea de a organiza audieri pe marginea acestui subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?