X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Democrații cer la CEC sancționarea lui Năstase

17 ian. 2019,, 10:10   Politică
3665 3

Reprezentantul Partidului Democrat din Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală o contestație prin care solicită sancționarea președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, pentru încălcarea legislației electorale.

Mai exact, democrații invocă publicarea pe Facebook a unui mesaj video în care candidatul Blocului ACUM îndeamnă cetățenii să iasă la vot în ziua alegerilor.

Un filmuleț similar a stat și la baza invalidării alegerilor locale pentru funcția de primar general de Chișinău din vara anului trecut.

În contestația depusă la CEC, democrații fac referire la un filmuleț postat e pagina de Facebook a lui Andrei Năstase la data de 14 ianuarie curent. În cadrul acestei ieșiri, Andrei Năstase a făcut mai multe declarații electorale, dar și un îndemn către cetățeni de a ieși la vot, potrivit PD.

„Toate aceste mesaje electorale ale candidatului analizate împreună cu un mesaj de îndemn la vot este în esență agitație electorală în favoarea blocului electoral și a candidaților acestuia”, se spune în contestația PDM.


Reprezentantul Partidului Democrat la CEC solicită să fie constatată încălcarea comisă de Andrei Năstase și anume că a făcut agitație electorală înainte de începerea campaniei electorale, adică înainte de 25 ianuarie, și sancționarea acestuia potrivit art 75 (2) din Codul Electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?