X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Democrații s-au adresat ambasadorilor acreditați în Moldova

14 iun. 2019,, 09:40   Politică
3844 4

Partidul Democrat din Moldova a expediat ambasadelor acreditate de la Chișinău o scrisoare în care îi informează pe reprezentanții diplomatici ai altor țări de faptul că a încercat să inițieze un dialog cu cei din Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM, pentru a găsi soluții de a depăși criza politică, însă fără succes.

În scrisoarea trimisă de PDM către ambasade, democrații îi mai informează pe ambasadori că Guvernul Filip este unicul legitim; aceștia îl prezintă pe Igor Dodon drept „vasal al Rusiei”, dependent financiar de Moscova, și că acordul temporar dintre PSRM și ACUM privind crearea unei majorități a fost negociat ilegal de către șeful statului în numele socialiștilor.

Democrații enumeră mai multe argumente în susținerea poziției lor și-i roagă pe partenerii internaționali ai Republicii Moldova să ia o atitudine cu referire la situația din Republica Moldova.

„Există un impas constituțional în Republica Moldova și ultimele hotărîri ale Curții Constituționale nu pot fi ignorate. În conformitate cu aceste decizii, țara are un Guvern legitim, condus de Pavel Filip, deși este un Guvern cu competențe limitate, un Parlament dizolvat și un președinte pe cale de a fi demis. În acest context, PDM solicită în mod fundamental tuturor liderilor politici să acționeze în mod responsabil pentru depășirea crizei existente”, se menționează în scrisoare.

„Din exterior, se poate crea impresia că în Republica Moldova par să fie „două guverne”. Totuși, potrivit Curții Constituționale, în Chișinău există doar un singur guvern legitim – cel condus de premierul Pavel Filip – care s-a conformat hotărîrilor Curții. Mai mult, Curtea a decis, de asemenea, pe 9 iunie, că președintele Igor Dodon trebuie să fie temporar destituit din funcție, pentru că refuzat să dizolve Parlamentul în termeni legali. Astfel, prim-ministrul Pavel Filip a preluat temporar atribuțiile de președinte interimar, stabilind data alegerilor anticipate pe 6 septembrie”, mai scriu democrații în scrisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?