Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Delegația R. Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu acțiuni ilegale ale structurilor de forță ale Tiraspolului

14 apr. 2022,, 17:15   Politică
3480 0

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unele acțiuni ilegale ale structurilor de forță ale Tiraspolului îndreptate asupra reprezentanților mass-media.

Delegația Chișinăului a cerut explicații de la reprezentanții transnistreni în CUC despre situația jurnalistului Vladimir Soloviov, corespondent al publicației ruse „Kommersant” și redactor-șef la NewsMaker.md, pe care astăzi dimineață, pînă la sosirea delegației moldovenești, cîteva persoane neidentificate l-au scos din edificiul unde au loc reuniunile de lucru ale Comisiei Unificate de Control și l-au dus într-o direcție necunoscută. Din cîte se cunoaște, acesta intenționa să realizeze interviuri cu membrii CUC.

Cazul urmează a fi investigat de organele de drept în conformitate cu legislația națională, afirmă autoritățile de la Chișinău.

Totodată, reprezentanții Chișinăului spun că astăzi, „grăniceri” subordonați Tiraspolului au oprit nemotivat autovehiculul delegației Republicii Moldova la intrare în orașul Bender, au pretins abuziv prezentarea actelor membrilor delegației. Înșiși „grănicerii” au refuzat să se prezinte.

Delegația Republicii Moldova a cerut deplasarea urgentă la fața locului a grupului de observatori militari ai Forțelor Mixte de Menținere a Păcii care au documentat incidentul, iar reprezentanții Chișinăului au putut să se deplaseze spre locul desfășurării ședinței.


"Delegația Republicii Moldova condamnă abuzurile comise de structurile de forță ale Tiraspolului dislocate ilegal în raionul cu regim sporit de securitate Bender, care vor fi discutate la ședința de săptămîna viitoare", se arată într-un comunicat al CUC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?