Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei nu s-au înțeles cu privire la data alegerilor

9 feb. 2021,, 14:48   Politică
2133 3

Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei nu au reușit să stabilească noua dată a alegerilor, deși au dezbătut îndelungat subiectul în cadrul ședinței de astăzi, 9 februarie.

Chestiunea a fost inclusă pe ordinea de zi după ce anterior deputații de la Comrat și-au anulat propria hotărîre, transmite IPN.

În cadrul ședinței s-a propus ca alegerile în Adunarea Populară să se desfășoare pe data de 11 aprilie. Însă, o bună parte din deputați au declarat că data alegerilor poate fi stabilită doar după aprobarea bugetului Găgăuziei pentru anul 2021. Fiind supusă votului, doar 11 deputați, din cei 28 prezenți în sală, au votat pentru data de 11 aprilie. Restul fie s-au abținut, fie au votat împotrivă.

Tot în ședința de astăzi, Adunarea Populară a aprobat încă trei membri în componența Comisiei Electorale Centrale de la Comrat, din cei patru propuși, o candidatură fiind respinsă. Astfel, pînă acum au fost aprobați opt din cei nouă membri ai Comisiei.

Pe 20 ianuarie 2021, s-au împlinit patru ani de la convocarea primei ședințe a Adunării Populare, după alegerile din noiembrie 2016. Adunarea Populară a stabilit data alegerilor pentru 4 aprilie anul curent, dar recent deputații și-au anulat propria hotărîre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?