Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Țîrdea: „Finanțarea externă a PSRM este o aberație totală, ACUM îi ține „krîșa” lui Morari

21 ian. 2020,, 15:25   Politică
5581 22

„Finanțarea externă” a Partidului Socialiștilor este o aberație totală promovată de blocul ACUM care îi ține „krîșa” fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari. Ultimul a instrumentat acest dosar intentat anterior la ordinul fostului lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc care a încercat să șantajeze PSRM și să-l discrediteze pe Igor Dodon în ajunul alegerilor prezidențiale.

Acest lucru a fost declarat de către analistul politic Bogdan Țîrdea, deputat în Parlament din partea PSRM, relatează Noi.md.
El a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că „răposatul bloc ACUM terorizează activ poporul onest și Procuratura Generală referitor la finanțarea chipurile externă a PSRM, susținînd că „plahoprocurorul integru” V.Morari la fel ca Iisus a suferit fără nici o vină imediat ce s-a apucat de acest dosar.

Bogdan Țîrdea a amintit că blocul ACUM este susținut de întreaga rețea Soros, cu un buget anual de 5-10 milioane de dolari, fără a ține cont de celelalte fonduri, calificînd „finanțarea externă” a PSRM drept o aberație totală și explicînd în detalii esența problemei.

„Voi spune așa cum este – e o aberație totală.

1) Dosarul penal a fost intentat încă în 2016, în perioada protestelor PSRM împotriva furtului miliardului, uzurpării puterii etc.


2) Dosarul a fost pornit la ordinul oligarhului V.Plahotniuc care a încercat să șantajeze PSRM, să-l discrediteze pe IND în ajunul alegerilor parlamentare.

3) Dosarul a fost instrumentat de „plahoprocurorul integru” V.Morari! Adică, pe parcursul celor patru ani el nu a putut descoperi nimic, iar acum chipurile a început.

4) Dosarul a fost deschis… ATENȚIE – pe faptul „spălării banilor” de către Compania Exclusiv Media SRL. Adică despre finanțare externă nici pomină.

5) În același an CNA al lui Plahotniuc a „turnat” materialele dosarului portalului RISE.MD care a folosit datele anchetei împotriva lui Dodon (august 2016) https://www.rise.md/articol/banii-lui-dodon-din-bahamas/…

6) Este vorba despre un credit în valoare de 30 milioane de lei contractat de Compania Exclusiv Media SRL de la offshore Westerby Limited. Compania a oferit credite cîtorva cetățeni, unii fiind membri ai PSRM, alții nu. Creditele au fost rambursate total încă în vara anului 2016, pînă la începerea companiei prezidențiale.

7) Nici un leu din credite nu a fost folosit la alegeri. I.Dodon a avut un fond electoral separat de cel al Partidului. Nici unul dintre acești cetățeni nu a dat nici un leu în Fondul IND sau PSRM la alegerile prezidențiale.

8) La 11 iulie 2018 RISE.MD a pierdut în instanță procesul împotriva PSRM. https://www.rise.md/wp-conte…/uploads/…/07/CSJ-PSRM-RISE.pdf

9) În iunie 2019 V.Plahotniuc personal a depus la PG o sesizare împotriva lui I.Dodon, postînd video. ATENȚIE – cazul automat s-a transformat într-un dosar privind „finanțarea externă” a PSRM și IND.

10) În septembrie dosarul a fost clasat din lipsa dovezilor. IND nu era președintele PSRM. Faptul transferului bănesc pe conturile PSRM și IND nu a avut și nici nu poate avea loc.

11) La 17 septembrie 2019 Viorel Morari care la 2 mai a părăsit postul de șef al PA fiind suspectat de corupție a fost restabilit în funcție. L-a restabilit Dumitru Robu, interpusul lui A.Năstase (finul lui Vera Chironda, o cumătră a lui Năstase).

12) La 19 noiembrie Năstase a apelat la Procuratura Anticorupție referitor la „finanțarea externă a PSRM”. Anterior la ea a apelat colegul său de partid I.Reniță. Și ce credeți?! Deja la 5 decembrie Morari a intentat dosarul penal.

13) V.Morari a deschis dosarul în baza a două motive: 1. Ordinul și șantajul blocului ACUM. 2. Teama de a ajunge în pușcărie pentru numeroasele infracțiuni.

14) la 10 ianuarie șeful PA V.Morari a fost reținut. Anterior a fost reținut și N.Chitoroagă, șef al PCCOCS. Ambii au fost implicați în dosarul privind furtul miliardului, racket, șantaj, deposedare de business etc. Dar ACUM îi ține „krîșa” lui Morari.

15) Dosarul privind finanțarea PAS – PPDA de către Fondul Open Dialog se află la PG din 16 noiembrie 2018! Procuratura tace. De ce?”, se întreabă Bogdan Țîrdea.

El a citat concluziile sale:

1) Dosarul a fost intentat de Plahotniuc și preluat de blocul ACUM. Mai vedeți diferența dintre ei?

2) Scopul este șantajul PSRM, înlăturarea lui Dodon de pe postul de Președinte.

3) Dosarul este utilizat în scopuri de propagandă. Nu există nici o dovadă”, a specificat deputatul din partea PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?