X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ţîrdea: „Ce altceva, în afară de gen, îl deosebeşte pe Plahotniuc de Sandu?

18 feb. 2020,, 21:45   Politică
5000 8

Astăzi, reprezentanții blocului politic ACUM folosesc aceleași metode pe care le-au blamat pînă nu demult în interpretarea lui Vladimir Plahotniuc.

O astfel de opinie a fost exprimată de parlamentarul moldovean din partea Partidului Socialiştilor, politologul Bogdan Ţîrdea, menționând că nu există nicio diferență între Plahotniuc și Maia Sandu, cu excepția genului, transmite Noi.md.

"Timp de doi ani, reprezentanții unuia dintre blocurile politice ne-au acuzat că Plahotniuc și Dodon folosesc factori geopolitici pentru a aduce haos în societate, a manipula alegătorii și a cumpăra voturi. Apoi au fost discuții despre: Uniunea Eurasiatică sau UE, limba - română sau moldovenească, autonomie și federalizare, cu privire la cine a inițiat și a oprit conflictul transnistrean etc. Astăzi, blocul ACUM procedează la fel ", a scris Bogdan Ţîrdea pe pagina sa din reţeaua de socializare.

„Aceștia vin cu iniţiativa semnării unei declarații privind integrarea UE, pe care tot ei au criticat-o și au sabotat-o în 2018.

Ei au depus moţiune împotriva ministrului Ciocoi, falsificând și rupînd din context declarațiile sale cu privire la rolul de menținere a păcii al Rusiei în conflictul transnistrean.


Astfel, acumiştii folosesc aceleași metode pe care ei înșiși le-au blamat pînă nu demult în interpretarea lui Plahotniuc. Și acest lucru este în ciuda faptului că, mai devreme, partidele ACUM prin ambele acorduri semnate cu PSRM s-au angajat să renunţe la divizarea societății după criterii etnice, lingvistice, naționale, geopolitice", a declarat deputatul PSRM.

„De 5 ani mă întreb: ce altceva, în afară de gen, îl deosebeşte pe Plahotniuc de Sandu?

Nu înțeleg. Au creat o alianță în parlament, au votat pentru privatizarea BEM, pentru concesionarea aeroportului, au votat unul pentru celălalt, au fost în același guvern, au furat miliardul, etc. Candu a votat pentru Sandu, Sandu pentru Candu, Plahotniuc a îndemnat la vota pentru Sandu. Acum aceleași practici. Întrebaţi-i: când eraţi sinceri – atunci, acum sau niciodată?", - a scris Bogdan Ţîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?