X 
Cutremure stiri: 506

CUB a venit cu o reacție după ce Igor Munteanu a fost exclus din cursa prezidențială

24 sep. 17:09   Politică
3169 0

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) reacționează după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins înregistrarea candidaturii lui Igor Munteanu la alegerile prezidențiale.

Ion Bulgac, vicepreședintele formațiunii, denunță un abuz al autorităților, subliniind că decizia CEC este o încercare de a scoate din cursă un candidat incomod, transmite NM.

„Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a reușit să strîngă semnăturile necesare pentru ca Igor Munteanu să fie înregistrat în cursă. Am făcut-o fără a plăti bani și am colectat personal fiecare semnătură. (…). Am apelat la toate instrumentele pe care le avem pentru a ne apăra dreptul de a face politică și de a apărea în fața oamenilor cu o candidatură decentă și o opțiune serioasă, dar, dacă nu vom avea ocazia să o facem, asta va fi ultima dovadă că acest regim politic nu este cu nimic diferit de cel pe care l-au «dat jos»”, a reacționat Ion Bulgac.

Comisia Electorală Centrală a respins, pe 24 septembrie, cererea lui Igor Munteanu de înregistrare la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Motivul este că după invalidarea semnăturilor neconforme în susținerea lui la scrutinul prezidențial numărul acestora s-a redus sub pragul minim – 15 000 – pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral.

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc în data de 20 octombrie. Concomitent se va desfășura referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.

10
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав