Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Țara intră într-o criză politică și constituțională profundă. Declarație

24 feb. 2021,, 10:40   Politică
2532 8

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată, cu regret, că din cauza poziției șefului statului, țara noastră intră într-o criză politică și constituțională profundă. Asta scrie într-un comunicat emis presei.

Potrivit reprezentanților partidului, efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste.

”Aprofundarea și prelungirea perioadei în care Moldova se va afla în totală incertitudine doar vor accentua problemele pentru oameni. Toate acestea vin pe un val nou în creștere de pandemie, care lovește puternic țara noastră”, spun socialiștii.

În scopul depășirii cît mai rapide a situației de criză, PSRM reiterează deschiderea la dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

”Scopul nostru este de a găsi soluția cea mai eficientă pentru depășirea acestei crize și luarea măsurilor urgente pentru a îmbunătăți viața de zi de zi a cetățenilor. Chiar astăzi, PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog. Aceasta așteaptă de la noi majoritatea cetățenilor țării. Totodată, cerem PAS și Maiei Sandu să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie, să înceteze acțiunile de subminare a statului de drept și acțiunile de uzurpare a puterii în stat. Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască prin sine Constituția unei țări”, se arată în comunicatul PSRM.


Potrivit comunicatului, în următoarele zile, aceștia vor convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?