X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

CEC cere eliminarea din cursa electorală a alegerilor locale din Bălți a Marinei Tauber

1 dec. 2021,, 20:50   Politică
3975 8

Candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, ar putea fi eliminată din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Comisia Electorală Centrală a cerut scoterea candidatului Partidului Șor din cursa electorală pentru primăria Bălți. Marina Tauber este acuzată că a apelat la servicii de catering pentru a-și hrăni simpatizanții, din bani pe care nu i-a inclus în rapoartele financiare. Aceste încălcări au determinat membrii CEC să voteze pentru.

„Se constată folosirea a fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei”, a declarat Pavel Postică.

Marina Tauber a fost acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale în această seară, după o ședință care a durat mai multe ore. Totul, după ce fosta candidată independentă la funcția de primar al municipiului Bălți, Arina Spătaru, a cerut Consiliului Electoral de Circumscripție nr.2, Inspectoratului de Poliție (IP) Bălți și Procuraturii Generale să verifice și să penalizeze candidata Partidului Șor, Marina Tauber, precum și a partidului pentru ilegalitățile admise în campania electorală, dar și anularea înregistrării acesteia la scrutinul electoral. O asemenea cerere a fost făcută pe 29 noiembrie, de către fosta deputată chiar în fața IP Bălți.


Arina Spătaru a acuzat-o pe Marina Tauber de faptul că nu a raportat toate cheltuielile avute în campania electorală, fapt ce contravine legislației în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?