X 
Cutremure stiri: 506

CEC confirmă că ar putea fi deschise doar două secții de votare în Rusia

27 sep. 12:28   Politică
7 ore in urma 2040 1

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica, a declarat că în Federația Rusă ar putea fi deschise doar două secții de votare, nu cinci, așa cum era preconizat.

Potrivit lui Postica, decizia aparţine membrilor Consiliului Electoral de Circumscripţie. Vicepreşedintele CEC nu a precizat care au fost argumentele care au stat la baza acestei decizii, însă, susţine că, Comisia Electorală Centrală analizează situaţia, iar ulterior va veni cu o reacţie, transmite newtv.md

”Noi am primit un aviz de la Ministerul Afacerilor Externe, bazat pe un aviz al Serviciului Informaţii şi Securitate, în care se menţionează că ei nu pot asigura securitatea funcţionarilor electorali şi a alegătorilor în mai multe regiuni din Federaţia Rusă, decît în locaţia misiunii diplomatice şi au propus deschiderea doar a două secţii de votare, la Moscova...

Împreună cu membrii CEC am analizat şi am decis că, totuşi, e cazul să deschidem cel puţin cinci secţii de votare în Federaţia Rusă, inclusiv, în Surgut, Iaroslavl şi Sankt Petersburg, care sînt la o distanţă destul de mare de linia de front şi probabilitatea, din punctul nostru de vedere, despre anumite incidente militare în aceste zone este destul de mică, inclusiv, în comparaţie cu alte focare de instabilitate cum este Israel, din acest motiv noi am propus cinci secţii de votare", a afirmat Postica.

Vicepreşedintele CEC a mai declarat că membrii Comisiei Electorale Centrale au fost recent informaţi recent că "Consiliul Electoral de Circumscripţie insistă pe deschiderea doar a două secţii de votare":


Recent, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 231 de secții de votare peste hotare, dintre care doar 5 în Rusia. Aceştia au declarat că numărul mic al acestora limitează dreptul la vot al diasporei din această țară. Contestaţia acestora, însă, a fost respinsă ca neîntemeiată.

Mai mult decît atît, socialiștii au declarat ieri că în Rusia ar putea fi deschise doar 2 secții de votare.

3
0
1
1
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав