X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

CEC a anunțat particularitățile finanțării campaniei electorale pentru alegerile din 21 noiembrie

11 oct. 2021,, 14:57   Politică
2319 0

Comisia Electorală Centrală atrage atenția partidelor politice și blocurilor electorale, care vor desemna candidați la alegerile locale noi din 21 noiembrie curent, că acestea pot transfera pe contul „Fond electoral” mijloacele financiare proprii, deținute pe contul său la data începerii campaniei electorale.

CEC atenționează că legislația condiționează transferul și utilizarea mijloacelor financiare proprii ale partidelor politice cu prezentarea în prealabil, la data începerii campaniei electorale, a unui raport financiar conform modelului stabilit de CEC.

Campania electorală pentru fiecare candidat la funcția de primar începe odată cu înregistrarea acestuia de către consiliul electoral de circumscripție electorală. Reieșind din aceste prevederi, concurentul electoral va completa o anexă la raport în care vor fi reflectate cheltuielile în campania electorală pe circumscripții, iar la compartimentul destinația plății va indica și localitatea pentru care s-a efectuat plata.

În conformitate cu prevederile legale, partidele politice și blocurile electorale care au desemnat candidați la alegerile locale deschid la bancă un singur cont cu mențiunea „Fond electoral” și propun pentru înregistrare la CEC o persoană responsabilă de finanțe (trezorier).

Toate mijloacele financiare aferente finanțării campaniei electorale a candidaților înregistrați din partea partidelor și blocurilor electorale vor fi gestionate prin intermediul acestui cont.


Amintim că, pe 21 noiembrie curent, în 15 localități din țară vor avea loc alegeri locale noi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?