Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC este un organ independent și nu trebuie să îndeplinească indicațiile președintelui. Opinie

7 iun. 2021,, 15:15   Politică
3369 3

Un astfel de comportament, pe care îl putem urmărit la Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care dă dovadă de lipsă de respect față de cei care nu vor să i se supună, este inacceptabil pentru un șef de stat.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea, comentînd pentru eNews declarația categorică a Maiei Sandu potrivit căreia decizia CEC de a deschide 139 de secții de votare peste hotare ar trebui "revizuită imediat".

"Maia Sandu se comportă necorespunzător. CEC este un organ independent și nu trebuie să îndeplinească indicațiile președintelui. Organul a hotărît să deschidă 139 de secții de votare, aparent avînd argumente solide, inclusiv financiare. Dar acesta este deja obiceiul lui Sandu de a arăta lipsă de respect față de cei care nu vor să i se supună și să ia doar deciziile de care are nevoie. Așa s-a comportat autoritar Plahotniuc și alte persoane. Ea nu este mai bună decît ei. De exemplu, Curtea Constituțională i se subordonează perfect. Și ea spune că instanța ia decizii corecte. Acesta este stilul ei de comportament, dar este inacceptabil pentru un șef de stat", a spus Corneliu Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?