Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CEC a înregistrat blocul electoral „Renato Usatîi”

5 mai. 2021,, 16:45   Politică
2844 0

Blocul electoral „Renato Usatîi”, format din două formațiuni politice – Partidul „Nostru” și „Patria”, a fost înregistrat. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de membrii Comisiei Electorale Centrale, care s-au întrunit în ședință.

Renato Usatîi a depus ieri, 4 mai, actele necesare pentru înregistrarea blocului electoral. Conform documentelor, Renato Usatîi este președintele blocului electoral.

Blocul electoral „Renato Usatîi” nu va avea o denumire prescurtată. Totodată, membrii CEC au aprobat și simbolul blocului electoral.

Ieri, Usatîi a menționat că urmează să prezentele în zilele următoare programul și lista persoanelor care vor face parte din blocul electoral.

Anterior, la scrutinul parlamentar din 2014, Renato Usatîi, care a candidat de pe listele Partidului Patria, a fost scos din cursa electorală. Atunci, în baza unei sesizări de la poliție, Partidul „Patria” a fost acuzat că a folosit în campania electorală mijloace bănești cu proveniență din străinătate. Curtea de Apel a decis a doua zi scoaterea formațiunii din cursa electorală.


În august anul trecut, Partidul „Patria” a obținut cîștig de cauză la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Judecătorii au ajuns la concluzia că Partidul „Patria”, al cărei cap de listă a fost Renato Usatîi, a fost exclus ilegal din cursa pentru alegerile parlamentare din 2014.

Și Curtea Supremă de Justiție a dat cîștig de cauză pentru Partidul „Patria”, pe listele căruia Renato Usatîi s-a înscris în anul 2014 pentru un fotoliu de deputat. CSJ și-a anulat propria decizie luată în urmă cu aproape șapte ani, precum și pe cea a Comisiei Electorală Centrală și Curții de Apel Chișinău de a exclude atunci formațiunea politică din cursa pentru parlamentare.

Precizăm că alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc pe data de 11 iulie curent. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a dizolvat Legislativului pe date de 28 aprilie curent. Decretul prezidențial a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?