X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarațiile Olesei Stamate făcute în fața judecătorilor CC

23 feb. 2021,, 14:51   Politică
4316 4

Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea privind controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

Sesizarea a fost depusă la Curte de către deputații PSRM Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski.

În opinia socialiștilor, decizia Maiei Sandu de a o propune repetat pe Natalia Gavrilița pentru funcția de premier în contextul în care există 54 de semnături pentru Mariana Durleșteanu, candidatul socialiștilor susținut și de deputații partidului Șor și traseiști, este o „tentativă de uzurpare a puterii de stat”.

Poziția președintelui Maia Sandu este prezentată de consilierul prezidențial pe justiție, Olesea Stamate. În opinia Olesei Stamate, coaliția dintre PSRM și platforma „Pentru Moldova” este una situațională, despre care nu se poate spune că este una formalizată, iar în declarația semnată de deputați nu se spune nimic despre asumarea actului de guvernare.

„A permite unei majorități parlamentare cojuncturale cu persoane cu probleme de integritate să desemneze candidatul la funcția de premier ar însemna un risc enorm pentru recapturarea Executivului de grupări oligarhice”, a declarat Olesea Stamate.


Judecătorii Curții Constituționale s-au retras pentru deliberări, hotărîrea urmînd să fie pronunțată la ora 15:30.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?