Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce știri a adus pentru Moldova de peste ocean ambasadorul SUA?

12 iun. 2019,, 10:20   Politică
5106 2

Astăzi în Moldova se întoarce Ambasadorul Statelor Unite în țara noastră, Derek Hogan, care urmează să anunțe oficial poziția finală și clară a Washingtonului privind evenimentele din ultimele zile de la Chișinău.

Potrivit experților moldoveni, ambasadorul SUA în Moldova, Derek Hogan, a fost convocat în țara sa pentru consultări. Potrivit altor date, el a fost în vacanță. Cu toate acestea, evident, cunoscînd trecutul acestui ambasador american, putem presupune că aceasta nu este deloc o vacanță și, cel mai probabil, Statele Unite în mod intenționat și-au lăsat pentru ele ultimul cuvînt de spus.

Avînd în vedere că în Moldova, încă de la începutul "revoluției", americanii au acționat într-o legătură strînsă cu Rusia, cu siguranță nu le-ar plăcea să dea toți laurii rușilor.

Comunitatea experților subliniază că acum - în a cincea zi a evenimentelor - întoarcerea în Republica Moldova a ambasadorului SUA, Derek Hogan, ar trebui să dea un răspuns final evenimentelor de la Chișinău, cel puțin viziunea oficială de peste ocean.

Analiștii subliniază faptul că care va fi răspunsul încă nu este complet clar, deși totul a fost probabil deja convenit cu participanții care sînt deasupra luptei. Pur și simplu ultimul cuvînt pentru americani este o idee-fix.


Experții sînt, de asemenea, curioși să afle dacă "transmiterea" teritoriului fostului stadion Republican către ambasada americană, semnată în ajun de Pavel Filip, va afecta într-un fel această decizie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?